DZIEŃ BABCI w Domu Emerytów Placówce Pielęgnacyjno-Opiekuńczej CDT

23-01 11-54-07W środę 18 stycznia 2012 r. obchodziliśmy w Domu Emerytów Dzień Babci. Na tę okoliczność odwiedziła naszą placówkę młodzież z Zespołu Szkół Plastycznych w Tarnowie wraz ze swoją katechetką, p. mgr Anną Wojnowską. Przez blisko 3 godziny trwało spotkanie młodzieży z naszymi pensjonariuszkami. W ramach przygotowanego programu artystycznego ważną część stanowiło wspólne kolędowanie przy akompaniamencie gitar. Wspólny śpiew kolęd i pastorałek utrzymany w konwencji koncertu życzeń wywoływał wiele uśmiechów radości zarówno u naszych podopiecznym jak i u samej młodzieży.
Nie mogło zabraknąć także spotkań indywidualnych młodzieży z chorymi w salach. Uczniowie wręczali piękne, własnoręcznie przez siebie wykonane kartki z życzeniami. Towarzyszyły temu rozmowy i życzenia, które wywoływały wiele wzruszeń nie tylko u babć. Pojawiły się bowiem prawdziwe łzy wzruszenia u samej młodzieży, która zapewniając o głębokich przeżyciach, obiecała kolejne odwiedziny.

W imieniu swoim i pensjonariuszek serdecznie dziękuję Młodzieży i pani Ani za wspólne kolędowanie i możliwość prawdziwego przeżycia Dnia Babci.

Ks. Andrzej Wolanin