Bezpieczny i słodki dzień ze Świętym Krzysztofem i Aniołami Stróżami w Szkole Podstawowej w Pasierbcu

Bez nazwy 29 października 2018 roku w Szkole Podstawowej im. Władysława Reymonta w Pasierbcu odbył się „Bezpieczny i słodki dzień ze Świętym Krzysztofem i Aniołami Stróżami”. Wydarzenie zorganizowane zostało przez Szkolne Koło Caritas w ramach konkursu „Odblaskowa szkoła”.

W konkurs bardzo aktywnie zaangażowali się zarówno uczniowie oddziałów przedszkolnych, szkoły podstawowej jak i gimnazjum. Laureaci konkursu otrzymali medale, dyplomy oraz nagrody rzeczowe. Każdy uczestnik konkursu obdarowany został pamiątkowym upominkiem i słodyczami.

Następnie odbyło się losowanie nagród wśród osób, które zakupiły ciasto. W loterii Szkolnego Koła Caritas można było wygrać m.in. figurki aniołów, obraz z wizerunkiem Anioła Stróża oraz kalendarz.

„Bezpieczny i słodki dzień…”  okazał się bardzo udaną szkolną akcją. Dzięki tak licznej obecności na szkolnych korytarzach „Aniołów Stróżów” oraz „Świętych Krzysztofów” ubranych w odblaskowe kamizelki, wszyscy uświadomiliśmy sobie, jak ważne jest noszenie odblasków oraz przestrzeganie zasad bezpieczeństwa podczas podróży.